یکی از نقاط قوت برجسته این اثر، طراحی لباس شخصیتها است که بهصورت حرفهای و دقیق، مد روز آن سالها را بازتاب میدهد. در این مقاله، به بررسی استایل کاراکترهای محوری سریال خواهیم پرداخت.
در ادامه خواهید خواند:
-
تاسیان: کلیشهای عاشقانه یا سریالی تاریخی؟
-
الهام معین؛ هنرمندی در پیوند گذشته و حال
-
رویایی شیرین، در جهانی کارتونی...
-
نگاهی به استایل امیر یوسفینیا، کاراکتر مرد اصلی تاسیان
-
مریم، آرامشی ساختگی در تضاد با احوالاتی نابهسامان!
تاسیان: کلیشهای عاشقانه یا سریالی تاریخی؟
"تاسیان" در ابتدا داستانی شبیه به کلیشههای رایج "شاهزاده و گدا" است: پسری از طبقه متوسط به دختری ثروتمند دلبسته میشود. اما داستان به همینجا ختم نمیشود و تلاقی این عشق با رویدادهای سیاسی منتهی به انقلاب اسلامی منجر به دگرگونی روند داستان میگردد.
دگرگونیای که آثار آن به خوبی در کاراکترها و حتی استایلهایشان نیز مشهود است.
الهام معین؛ هنرمندی در پیوند گذشته و حال
بد نیست پیش از بررسی استایل بازیگران در تاسیان، نگاهی به کارنامه هنری طراح لباس موفق سریال، یعنی الهام معین بیندازیم.
الهام معین، فعالیت هنری خود را با طراحی لباس تئاتر آغاز کرد و از سال 1392 به طراحی لباس آثار سینمایی و تلویزیونی روی آورد. او که با طراحی لباس برای فیلمهایی مانند "جنگ جهانی سوم"، "بیرویا"، "مسخرهباز" و سریال "قورباغه" شناخته شده است؛ در سال 1397، برای طراحی لباس فیلم "مسخرهباز" کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد.
الهام معین با بهرهگیری از دانش تاریخی و توجه به سلایق امروزی، توانسته است استایلی منحصر به فرد برای شخصیتهای "تاسیان" خلق کند که هم اصالت تاریخی دارد و هم با مخاطب مدرن ارتباط برقرار میکند.
رویایی شیرین، در جهانی کارتونی...
شیرین نجات، دختری هنرمند و مدرن از خانوادهای متمول است. استفاده از رنگهایی ملایم و شاد همچون صورتی و آبی کمرنگ در لباسهای شیرین، بازتابی از روحیهی لطیف و خوشبین و جهان درونی پر از امید اوست. لباسهای شیرین نشاندهنده تلفیق هنر، ثروت و مدرنیته هستند. رنگ در ترکیببندی استایل شیرین نقشی غیرقابل چشمپوشی دارد؛ به نحوی که میتوان از آن به عنوان ابزاری برای معرفی شخصیت هنرمند او استفاده کرد.
نگاهی به استایل امیر یوسفینیا، کاراکتر مرد اصلی تاسیان
یک کارگر سادهی چاپخانه و شیفتهی سینمای فیلمفارسی و ادبیات که از محدودیت بیزار است. در ابتدای داستان، امیر با موهای مجعد نسبتا بلند، پیراهنهای طرحدار با یقههای بزرگ و برگردان که بهخوبی مد دهه 50 ایران را تداعی میکند و با رنگهای متنوع نشانههایی از تغییری قریبالوقوع را بروز میدهد.
رفته رفته تغییراتی در استایل امیر ظاهر میشود که همسو با دگرگونیهای درونی او و همینطور همزمان با تغییرات اجتماع است.
با پیوستن به ساواک، لباسهایی رسمیتر، با رنگهایی تیرهتر همچون ترنجکتهای سرمهای و کتهای طوسیرنگ در استایل او جایمیگیرند. استایل جدید امیر که با القای احساس اقتدار، کنترلگری و فاصله از ظاهر قبلی او را نشان میهد؛ جایگیریاش در ساختار قدرت را به خوبی به تصویر میکشد.
مریم، آرامشی ساختگی در تضاد با احوالاتی نابهسامان!
نازنین بیاتی در سریال تاسیان با بازی در نقش مریم سامان کاراکتری را به تصویر میکشد که نمادی از تضادهای درونی و پیچیدگیهای فردی است. استایلهای طراحی شده برای مریم به خوبی تضادهای فردی و عاطفی او را برجسته نموده و عمق بیشتری به شخصیت او میبخشند.
پالتهای رنگی شامل: انواع قهوهای، خاکستری، رنگهای خنثی و ... در استایلهای این کاراکتر نشاندهندهی جنبههای تفکرگرای مریماند. با این حال نمیتوان از ترس، استرس و جسارت پایین او که با با آرمانهای چپگرایانهاش در تضاد هستند نیز چشمپوشی کرد.
طراحی لباس شخصیتهای "تاسیان" با دقت و ظرافتی کمنظیر انجام شده است. الهام معین توانسته است با بازآفرینی مد دهه 50 ایران، تصویری واقعی و تأثیرگذار از این دوران ارائه دهد. این طراحیها علاوه بر نمایش ترندهای رایج آن زمان، به روایت داستان و شخصیتپردازیها نیز عمق بیشتری بخشیده است.
اگر از طرفداران این سریال هستید، نظرات و برداشتهای خود را درباره استایل شخصیتها با ما در میان بگذارید!
شما هم می توانید در مورد این بلاگ نظر بدهید
امتیاز کاربران به این بلاگ